SENIOREN+

Fractie Erik Boshuijzen


WELKOM OP DE WEBSITE VAN SENIOREN+FLEVOLAND.

Op deze website houden wij u via onze BLOGS op de hoogte van ons wel en wee in Provinciale Staten van Flevoland en maken wij regelmatig 'uitstapjes' naar de politieke actualiteit, binnen en buiten onze provincie. Na enige tijd verplaatsen wij deze bijdragen naar het archief, zodat deze 'homepage' altijd actueel blijft.

 

BLOG 17 september 2017.

We zijn weer terug.

Na een moeilijke tijd met flinke fysieke problemen durf ik het aan weer op deze site te verschijnen. Af en toe zal ik met een mix van aandachtspunten in de staten, voor de lokale situatie in Almere en natuurlijk het wel en wee van de senioren een blog neerzetten. Het zal daarbij niemand verbazen dat de  ontwikkeling van 50PLUS in de aanloop naar de komende verkiezingen voor de gemeenteraden daarbij ook mijn interesse heeft. Ondanks een halfslachtige wervingsadvertentie in Almere Vandaag heb ik tot nu toe alleen gezien dat 50PLUS moet opboksen tegen de zelfbenoemde lijsttrekker van AP/OPA in Almere. Kennelijk zit men te springen om deskundige kandidaten. Ik vrees dat dat een jaar daarna ook provinciaal het geval is. Trouwe leden klagen dat zij al een jaar of twee niets meer van 50PLUS gehoord te hebben.                                                                                                                                 Natuurlijk ben ik er mij van bewust zelf ook afgesplitst te zijn. Dat vind ik nog steeds een goede beslissing omdat twee statenleden, waar van een resultaten wil bereiken door samenwerking en de ander van oppositie om de oppositie zijn kiezers een dienst denkt te bewijzen  kunnen niet samengaan. Nochtans ben ik, ondanks sommige gevaarlijk 'rechtse geluiden binnen de huidige statenfractie,  bereid mijn politieke ervaring in de komende verkiezingstijd met 50PLUS te delen. Mijn politieke credo is nog steeds samenwerken met anderen om voor ouderen een rechtvaardige positie te bereiken financieel, in de zorg, in het sociaal/maatschappelijk leven en bij de pensioenen.

 

BLOG 21 september 2017

Een kabinet hebben we weliswaar nog steeds niet, maar het politieke seizoen lijkt nu toch wel weer op gang. De provinciale politiek leek zich deze week zelfs even naar Den Haag verplaatst te hebben toen daar de aanvliegroutes van Lelystad Airport aan de orde kwamen. Wij moesten daarbij denken aan de waarschuwing die wij destijds bij de zogenoemde Alderstafel hadden geuit over de naderings- en vertrekroutes nu opnieuw, maar te laat, in de publiciteit komen. We krijgen het zeker ook weer terug in de Staten.                                                                          De landelijke politiek kreeg ook weer de jaarlijkse cijferbrij te verwerken die opnieuw voor ouderen weinig goeds te melden had. De minieme inkomensverbetering wordt voor ouderen ver overtroffen door: hogere laten en niet te vergeten de oplopende inflatie en niet geïndexeerde pensioenen. Gelukkig trekt Martin van Rooijen daartegen in de Kamer flink van leer. Wij zullen die lijn in de Staten zo veel mogelijk doortrekken.